tirsdag den 18. maj 2010

Desserter

Hvid Chokolade mousse
Forberedelse: 40 min + 3 timer i køleskab (kan også fryses – skulle man lave en mega portion)

Antal kuverter 6 – an på anretter glassenes str. God idé kan være at serverer den som en del af en dessert – f.eks en af 3 små ting. Så kan de f.eks anrettes i snapseglas.

60 gr smeltet mørk chokolade – hældes i et kræmmerhus af bagepapir eller pergamentpapir. Sprøjtes som en spiral ned i glassene. Derefter stilles de på køl(kan udelades).

Lav pralinen – beklæd en ovnplade med bagepapir, hæld mandlerne udover. Bland sukker og vand i på en lille pande – for lav varme smelt sukkeret – skru lidt op og lad det småkoge til det bliver gyldent – hæld over mandlerne. Lad det hærde. Når det er hærdet blend halvdelen og bræk den anden halvdel i stykker til pynt på moussen.

moussen:
4 æggeblommer (gerne pasteuriseret)
125 gr sukker
1 spsk honning (gerne akacie)
1 tsk nescafé
2 tsk vand
200 gr smeltet hvid chokolade (kan med fordel gøres i mikroovn – pas dog på da det skal have mindre varme end mørk chokolade – tag ud rør og ind igen – til god smeltet konsistens – sikre metode – vandbad)
125 gr smør, godt blødt – ikke smeltet
1,7 dl piskefløde

Praliner:
80 gr ristede mandler
125 gr sukker
0,8 dl vand

Pisk æggeblommer, sukker, honning, kaffe og vand med en elmixer. Pisk til konsistensen er meget tyk. Pisk den hvide smeltet chokolade i, til det er jævnt. Pisk smør i en anden skål til det er let og cremet. Tilsæt ægge/chokoblandingen, pisk til den er lind.

Pisk flødeskum – vend det let i chokoblandingen og tilsæt til sidst det blendede pralinen – rør rundt og fordel i dessertglassene.

Konsistensen hvis det har været frosset er som en sorbet så man kan også serverer den på assietter som kugler evt – kan så pyntes med revet mørk chokolade.

Whisky/lumumbakage
Ethvert ansvar fralægges i lande, der ikke har klare regler om aktiv dødshjælp.


Det skal du bruge:
250 g god, mørk chokolade
250 g smør
150 ml whisky
8-10 tsk. pulverkaffe - afhængig af styrken
200 gram rørsukker
300 gram puddersukker
125 g mel
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron (Ja, der skal både bagepulver og natron i - den er god nok...)
Lidt salt
4 æg
120 ml kærnemælk

Hvis du ikke er vild med kaffe - irsk eller i det hele taget - skifter du pulverkaffen ud med pulverkakao til at røre op i mælk (ligesom o’Boy), og whiskyen ud med Cognac, og vupti - så har du en Lumumba-kage.

Sådan gør du:
Smelt smør og hakket chokolade i en gryde sammen med pulverkaffe.

Bland mel, natron, salt, bagepulver og sukker.
Pisk æg og whisky og håndlun kærnemælk sammen og bland i chokolade- og smørblandingen.
Tilsæt derefter tørvarerne og pisk som ind i h...
Hæld hele molevitten i en smurt 22/24 cm springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir.

Bag midt i ovnen i cirka 1,5 time ved 160 grader. Tjek den af og til, da der kan være stor forskel på ovne.

Kagen er klar, når du kan stikke en stegenål eller lignende i den, og den kommer op ren.

Mens kagen er i ovnen, kreerer du glasuren.

Lige så dekadent glasur

Det skal du bruge:
400 gram hvid chokolade
1 spsk. smør
2 dl. piskefløde
Marven fra en stang vanilje
Mere whisky

Sådan gør du:

Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål.

Varm fløde og smør til det er lige under kogepunktet (90-95 grader)

Hæld det laaangsomt i chokoladen, mens du pisker, som om du arbejdede på akkord i Madame Carinas spankingbiks på Gl. Køge Landevej (som vi i øvrigt aldrig har hørt om …)



Chokolade mousse

Chokoladekage

Nøddebunde med fyld
200 gr blendede nødder (hvad du kan lide – mandler, hasselnødder)

200 gr sukker
2 æggehvider
Pisk æggehvider stive – pisk sukkeret i lidt ad gangen så det bliver marengs dej
Vend nødderne i
Fordel kagedejen på smurt bagepapir (smelt smør og pensl det på bagepapiret hvor dejen skal ligge)

Bag i varm ovn ved 175 grader ca 12-15 min – til overfladen er lysebrun – lad bunden afkøle før du fjerner bagepapiret.

Forskellige fyld f.eks: flødeskum og friske bær – flødeskum blandet med enten smeltet nougat, lemon curd, syltetøj/marmelade, hakket chokolade eller andre lækkerier – kun fantasien sætter grænser!!!

Hvis du har en bund tilovers kan den med fordel gemmes i en metal kagedåse og der kan den snildt holde et par uger!

Du kan også lave små bunde som portionsanretninger og lægge is på eller flødeskum og frugt etc…


Fragilité
bunde:
100 gr hasselnødder

4 æggehvider
200gr flormelis

Moccacreme:
4 æggeblommer
100 gr flormelis
1 tsk mel
2 dl fløde
5 tsk pulverkaffe
150 gr smør, blødgjort, vendes i til sidst!!!

Evt smeltet chokolade 75 gr – som kommes i til allersidst – afkøles lidt først.
Hak nødderne groft, rist dem gyldne på en pande, afkøl. Pisk æggehviderne stive, pisk halvdelen af sukkeret vend resten I sammen med nødderne. Tegn en hvardrat på ca 30 x 35 cm på bagepapiret pensl den med smeltet smør (vigitg da maregsen ellers hænger i) fordel dejen – bag ved den ved 150 grader I en varm ovn I ca 40 min. Bunden skal være sprød når den er klar!

Afkøl bundene på en rist og fjern bagepapiret evt med hjælp af en stor kniv.

I en tykbundet gryde røres æggeblommerne med florsukker, mel, fløde og pulverkaffe. Varm blandingen til kogepunktet og pisk hele tiden til det tykner. – det må gerne sige bløp bløp…. Afkøl cremen. Det blødgjorte smør rørers let cremet og rørers i blandningen lidt efter lidt.

Skær kagen over og læg den sammen med moccacremen. Der kan kommes sigtet flormelis og revet chokolade ovenpå kagen, som skæres i kvadrater – dette gøres bedst med en savtakket kniv – kan laves flere dage før brug – opbevar I metaldåse ellers bliver den blød!


Cappuccino Creme Brulee
(6 pers.)
6 æggeblommer
 ½ l. piskefløde
100 gr. rørsukker
¼ l. sødmælk
2 tsk. Nescafé (røres ud med i tsk. kogende vand)

- alle ingredienser blandes sammen og røres med ske (ikke piske)
- massen hviler 30 min. og skummes
- portioneres i 6 cocotter eller i de helt små cocotter fra f.eks pillivuyt, hvis man skal lave en dessert tallarken
- bages i ovn v/ 120 grader i 60 min.
-afkøles i 4 timer
-før servering: rørsukker drysses i tyndt lag på toppen – gratineres i ovn (grill) i vandbad med isterninger
-hviler på køl i 1-2 timer (max 2 timer så ikke karamellen på toppen bliver blød)

Moms double dutch chocolate cake


Stor form – eller 2 alm springforme – god idé at lægge bagepapir i bunden! ca. til 25 personer – kan med fordel fryses både med og uden chokoladecremen på. Den er et sikkert hit hos choko elskere!!

I en gryde smeltes:

1 pk smør (denne kan dog med fordel smeltes i mikroovnen for sig selv og hældes i resten af blandningen i gryden, når den er smeltet)
1 pk brun farin
2,5 dl vand
1,25 dl kakaopulver

I en skål blandes:
6 dl mel
1 tsk salt
2 tsk natron eller 4 tsk bagepulver

I en anden skål blandes:
2 æg
2,5 dl creme fraiche
2 tsk vanillesukker

Lad gryden afkøle en anelse – tilsæt derefter æggeblandingen – tilsæt lidt af denne blanding lidt efter lidt i melet og rør grundigt – når det hele er blandet hældes det i kageforme og bages i ovnen ved 190 grader i ca 35 min. – er den meget blød giv den 5-10 min mere.

Frosting til kagen:
400 gr chokolade – den slags man bedst kan lide…lys, mørk hvid
125 gr smør

Disse to ting smeltes sammen enten i en gryde eller i mikrooven – tages af varmen

Bland 3-4 skefulde creme fraiche i. Rør grundigt – når cremen er smørbar fordeles den på kagen – der kan godt gå en halv time!!! Det har meget med rum temperaturen at gøre, hvor hurtigt den stivner!!

Men lav ikke cremen før kagen er helt kold! Bag den evt. dagen i forvejen.

Kokosmakroner

250 gr kokosmel
250 gr sukker
3 små æg

Pisk sukker og æg sammen med et alm piskeris – ikke maskine!! Bland kokosmelet i – form med teske. Bag ca 10-12 min ved 220 grader. Når de er afkølet kan man dyppe bunden i smeltet mørk chokolade. Kan fryses.


Havregrynskager
100 gr havregryn
250 gr sukker
125 gr mel evt del med kokosmel (det havde jeg gjort i dem i fik)
1 æg
½ tsk kanel
1 tsk bagepulver el natron
¼ tsk salt
100 gr craisins eller rosiner
50 gr smeltet smør
2 spsk mælk

Bland alle de tørre ingredienser sammen og mix godt. Derefter pisk ægget og kom alle de våpde ingredienser i, mix godt, til sidst tilsæt craisins/rosiner. Tag en teske og lav små kugler sæt på en bageplade med bagepapir. Bag ved 175 grader i ca 10-12 min.

Brownies

60 gr chokolade
100 gr smør
200 gr sukker
2 æg
1 tsk vanille
60 gr mel
1 tsk bagepulver
100 gr hakket nøddekerner

Smelt smør og chokolade i mikrovnen, stil og afkøl lidt. Pisk æg og sukker sammen, tilsæt smør/choko blanding. Rør godt, bland resten af ingredienserne i – bortset fra nødderne, rør godt og vend til sidst nødderne i.

Spred dejen ud i en form, evt på bagepapir, eller hæld i minimuffinsforme. Bag ved 175 grader i ca 15-20 min – hvis det er i miniforme max 12 min. Afkøl lidt før de skæres i tern.

Amerikanske pandekager

Til ca 6 personer
300 gr hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 tsk bagepulver
2 letpisket æg
4 dl mælk
2 spsk smeltet smør
Ahornsirup og koldt smør

Sigt mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. I anden skål piske æg, mælk og smeltet smør – tilsæt melblandingen – rør ikke for ivrigt da pandekagerne så bliver tunge!!
Dejen kan laves dagen før, hvis du f.eks. skal bruge dem til brunch
Dejen er meget tyk men du kan lave ca 3 pandekager ad gangen på en alm pande. Hæld evt dejen på panden med en sauceske.
Når du hælder dejen på panden kan man evt smide evt friske blåbær, hindbær eller brombær på så de bliver bagt ind i pandekagerne – lækkert
Spises varme med en klat koldt smør og ahornsirup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar