tirsdag den 18. maj 2010

Hovedretter

Coq au vin

Osso bucco
8 pers

8 tykke skiver kalveskank
2-3 gulerødder
3-4 løg
½-1 knoldselleri
3 fed hvidløg (efter smag – jeg bruger som regel lidt flere)
1 dl hvedemel
1 spsk salt og peber blandet
Olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
1 tsk basilikum og timian (jeg bruger altid friske urter og mere)
2-3 laurbærblade
2 ds flåede tomater (der bruger jeg altid noget der er i puré – blend dem evt)
2-3 dl oksebouillon
Som regel kommer jeg mere hvidvin i, men man tilpasser jo til sin egen smag efterhånden

Tilbehør

½ dl Finhakket persille, 1 spsk Revet citronskal, 1-2 fed Presset hvidløg – rør sammen og server til retten. Italiensk specialitet.
Server retten med frisk pasta kogt al dente! Ris eller kartoffelmos

Opvarm ovnen til 200 grader.

Skær og snit grøntsagerne (jeg bruger til tider også jordskokker og andre rodfrugter sammen) samt hvidløg, svits i en gryde i olivenolien, spred dem derefter i en bradepande.

Skær et par snit i kanten af kødet. Vend dem i mel blandet med salt og peber. Brun dem i gryde eller pande. Placer dem derefter på grøntsagerne.

Hæld evt fedt fra og kog vinen ind. Tilsæt krydderurter og tomater. Giv det er kort opkog, tilsæt bouillonen. Hæld det over kød og grøntsager til det er ca halvt dækket. Læg folie henover og steg i ca 1½ time – er en god ret at lave dagen i forvejen da der er mere smag i på anden dagen – kan også snildt fryses!!!

Bon Aproveche!!!


Kalveculotte
Generelt beregn ca 200 gr kød pr pers
1 kg kalvecoulotte
Snit skindet/fedtlaget på coulotten kom godt med god salt på
Kom ind i en varm ovn på 220 grader i ca 10 min skru ned til 180 gr og steg videre i 20-25 min. Tag ud af ovenen og pak ind i staniol, lad ligge i ca 1 t - derefter er ovnen ledig til brug.
Når timen er gået skru op på grill når temperaturen er nået pak stegen ud og grill til den er sprød ca 5-7 min. Tag ud og skær og server straks, da stegen har hvilet af.


Saltimbocca

Svinemørbrad med Serranoskinke og pesto

Ingen kommentarer:

Send en kommentar